eKRÉTA

Iskolánkról

Iskolánkról

 

Iskolánk jogelődje a School of Business Szeged Szakgimnázium és Szakközépiskola egy országos iskolahálózat része volt, amely 11 intézménnyel rendelkezett.

A szegedi intézmény 1999-ben kezdte meg működését, az érettségire felkészítő szakgimnáziumi oktatás pedig 2009 szeptemberében kezdődött meg informatika és turisztika ágazaton.

2017 szeptember 1. óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik intézményünk.Ettől az időponttól kezdődően csak érettségire épülő kétéves nappali és esti tagozatos szakmai képzéseket folytatunk.
A Szegedi Szent Benedek School of Business Technikum az új fenntartónak köszönhetően, megerősödött intézményi és támogatási háttérrel a már korábban is jól megszokott magas színvonalú szakmai képzéseivel várja a szakmát tanulni vágyó diákokat. Fontos hangsúlyoznunk, a technikumok között nálunk hozzáadott értéket jelent az egyházi – főapátsági – fenntartás. „Se megtéríteni, se áttéríteni nem akarjuk diákjainkat, de az evangéliumi értékrend átadása és a bencés jelenlét olyan alapot adnak a fiataljainknak, amelyek egész életükben iránymutatóak.”
Egy SULI ahol minden RÓLAD, HOZZÁD, NEKED, ÉRTED SZÓL!

Oktatási célunk, hogy végzős diákjaink otthonosan mozogjanak az idegenforgalom, a turizmus és vendéglátás, a logisztika és szállítmányozás, az informatika, a pénzügyi szektor valamint a sport és fitness-wellness szolgáltatások valamint a szociális szektor működésének mindennapjaiban. Korszerű ismeretekkel felvértezve kerüljenek ki iskolánkból, biztatva őket a további szakmatanulásra valamint felsőfokú tanulmányok folytatására.

Képzési kínálatunk folyamatos fejlesztése biztosítja, hogy a nálunk végzettek biztos jövőképpel és reális egyéni karriertervvel kezdjék meg pályájukat. Diákjaink egy jelentős része azonban nem közvetlenül hasznosítja szakmai végzettségét, hanem egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat folytat képzéseink elvégzése után.

Az iskolaépület az újpetőfitelepi Lidicei téren található, amely a helyi járatos 21-es busszal megközelíthető.

 

Honlap készítés